DO IT YOURSELF WALKS


Op Internationale Vrouwendag 2022 is de 2e Do-It-Yourself Art Walk _ Vrouwen in Rotterdam gelanceerd. Geïnitieerd door Art Index Rotterdam Tours met support van CBK Rotterdam.
Walk on your own


Bij de onthulling van de 'Bospoldervos' lanceerde wij de Florentijn Hofman Art Walk in Rotterdam. Zijn kunst is de leidraad, aangevuld met een selectie kunst op straat. In juli 2021 is de wandeling geactualiseerd en de focus verlegd naar West. Een bijzondere route langs 'rafelrandjes' in de stad, goed te doen in delen omdat er veel te ontdekken is onderweg. Via Museumpark – Zwarte kraai (2006), Schiemond – Vijf papieren boten (2010), Lloijdkwartier, Merwe-Vierhaven (AVL Mundo - Fake Me Hard t/m 15.8.2021), Bospoldervos (2010), Oud Mathenesse - met pareltjes in de Landenbuurt, door naar Schiedam voor Hofmans Stadscocon (2021). Een tijdelijke installatie, gratis te ervaren tot 1.10.2021 in het middenschip van de gotische Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat 37 in Schiedam.
Walk on your own


De 5e Art Index Rotterdam x CBK Rotterdam DIY ART WALK speelt in op de opvallende sculptuur L'Âge d'Or (2019) van 'Young British Artist' Gavin Turk. Het is op 20 juni 2021 onthuld door burgemeester Aboutaleb. Het staat voor Hotel New York, recht tegenover het toekomstige FENIX Landverhuizersmuseum. FENIX heeft L'Âge d'Or, de meer dan 3,5 meter hoge bronzen deur, voor onbepaalde tijd in bruikleen gegeven aan de stad. Hiermee wordt het onderdeel van de internationale beeldencollectie van CBK Rotterdam, Sculpture International Rotterdam.
Walk on your own


DIY COOL ART WALK coolsingel Rotterdam - Een afwisselende wandeling op de vernieuwde stadsboulevard, met meer ruimte voor fietsers en om te flaneren en te chillen. Je volgt cool art, publieke kunst en fraai teruggeplaatste kunstwerken uit de stadscollectie en Sculpture International Rotterdam. Onderweg is er aandacht voor geschiedenis en toekomst, architectuur, stadsontwikkeling en groen. Woensdag 26 mei 2021 hervatte performer Wim Konings (zijn 10-jarig jubileum als omroeper) zijn wekelijkse taak. Door de grote glimmende megafoon - een performancekunstwerk van Elmgreen en Dragset – klinkt op woensdagen stipt 12 uur weer de magische boodschap, ‘It is never too late to say sorry!’.
Walk on your own


Do It Yourself ARTWALK ‘vrouwen’kunst in Rotterdam - 8 maart 2021 is De vlecht van Kalliopi Lemos toegevoegd aan het beeldenterras langs de Westersingel. Een mooie aanleiding voor CBK Rotterdam om Art Index Rotterdam te vragen een ‘DIY Artwalk’ te organiseren. Wij richten ons hierbij op een selectie kunst in de openbare ruimte gemaakt door vrouwelijke kunstenaars. Kort door de bocht ‘vrouwen’kunst in Rotterdam.
Walk on your own


20 unique 'Social Distancing' street-art posters WALK. To sense the current ‘one and half-meter society’, we’ve embraced the ‘Social Distancing’ project by Peter van der Helm – Walls and Skin. 8 ‘street’-artists interpret ‘Social Distancing’, resulting in 20 unique street-art posters presented in JCDecaux billboards at tram stops in the city Centre of Rotterdam. It’s uncertain until when the posters are on display.
Walk on your own
Subscribe to our newsletter

Name:

Email:

We will not share your name or email with third parties and of course you can unsubscribe at any time.